Mediation

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Ik ben een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Ik oordeel niet, maar ik help u om een oplossing te vinden. Ik ben onafhankelijk en neutraal. Beide partijen moeten vertrouwen in mij hebben en houden om een goede oplossing van uw probleem te vinden.

Een mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ik ben een registermediator. Dat houdt in dat ik als mediator ben opgenomen in het register van het Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ik moet me dan ook houden aan het reglement en de gedragsregels van het MfN.

Scheiden kunt u ook via mediation doen. Ik begeleid u bij het maken van goede afspraken over de scheiding, omgangsregeling en alimentatiekwesties. Alle relevante zaken voor de echtscheiding worden zorgvuldig besproken tijdens een mediationtraject en vastgelegd in het scheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. Bovendien betalen partijen aanzienlijk minder voor een echtscheidingsprocedure wanneer zij via een mediationtraject uit elkaar gaan. Ik verzorg de formaliteiten met betrekking tot de procedure.
Advocaat

Mr. İbrahim Mercanoglu

In mijn loopbaan heb ik in verscheidene werkterreinen ervaring opgedaan zowel op het juridische als op het sociale vlak. Jarenlang heb ik gewerkt bij de Raad voor de Kinderbescherming, waar ik een schat aan ervaring en kennis heb opgedaan op het gebied van ouderschap en familiezaken. Daarnaast ben ik van 1999 t/m 2006 lid geweest van de Provinciale Staten van Overijssel en van 2006 t/m 2010 ben ik lid geweest van de gemeenteraad van Almelo.

Na afronding van mijn rechtenstudie heb ik een eigen advocaatkantoor opgestart, eerst in Enschede en nu al een aantal jaren in Almelo. Mede dankzij mijn jarenlange ervaring en door mijn achtergrond als mediator weet ik als advocaat menselijke verhoudingen in perspectief te zien en te zetten. Juist door te luisteren naar mijn cliënt weet ik te achterhalen wat mijn cliënt echt wil. Door mijn expertise, ervaring en mensenkennis ben ik in staat om de persoonlijke en zakelijke aanpak te combineren voor een optimaal resultaat voor de cliënten.

Tel

0546-769147

Fax

0546-769148

E-MAIL

info@mercanoglu.nl

Bezoekadres:

Stadhuisplein 2 7607EK Almelo

In dringende gevallen mobiel: 06-416 499 07

BTW NL204262422B01
Kamer van Koophandel 08206125

Contact Form Demo (#1)

Neem contact met ons op

Maak een afspraak.
envelope-o