Vreemdelingenrecht

Welke verblijfsvergunning u het beste kunt aanvragen hangt af van uw persoonlijke situatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle soorten verblijfsvergunningen. Onder reguliere verblijfsvergunningsaanvragen worden alle verblijfsvergunningen bedoeld met uitzondering van asielaanvragen.

Ik kan u helpen om uw aanvraag in orde te maken en zo de kans te vergroten dat uw aanvraag de eerste keer wordt goedgekeurd. Aangezien de kosten voor een aanvraag verblijfsvergunning hoog zijn, is het belangrijk om vooraf inzicht te krijgen of uw aanvraag kans van slagen heeft. De hoogte van de leges (kosten voor het indienen van de aanvraag) hangt af van het soort aanvraag. Een overzicht van de leges kunt u vinden op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Soorten reguliere verblijfsvergunningen

Verblijfsvergunning gezinshereniging of verblijfsvergunning gezinsvorming
Heeft u een partner die al rechtmatig in Nederland verblijft? Dan kunt u in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning gezinshereniging of gezinsvorming.

Machtiging voorlopig verblijf (MVV)
Een machtiging tot voorlopig verblijf moet worden aangevraagd als u langer dan drie maanden in Nederland wilt verblijven. Ook in het geval u op termijn een vergunning wilt aanvragen moet u in veel gevallen eerst een MVV aanvragen.

Verblijfsvergunning medische behandeling
Het is mogelijk om een verblijf op basis van medische redenen aan te vragen. U kunt in bepaalde gevallen hiervoor een vergunning aanvragen, zowel als u nog in het buitenland bent als dat u al in Nederland verblijft.

Verblijfsvergunning zelfstandige
Een vergunning voor een zelfstandige wordt beoordeeld door het Ministerie van Economische Zaken. Aan de hand van een aantal punten wordt bekeken of u en uw bedrijf een meerwaarde voor Nederland hebben.

Kennismigrant / verblijfsvergunning voor studie
Als uw onderwijsinstelling bekend staat als referent bij de IND kan deze instelling een vergunning voor u aanvragen. De vergunning is geldig voor de duur van uw studie plus drie maanden.

Verblijfsvergunning EU-onderdaan
Bent u familie van een EU-onderdaan met genoeg bestaansmiddelen en een ziektekostenverzekering? In de meeste gevallen hebt u dan recht op verblijf in Nederland.

Verblijfsvergunning voortgezet verblijf
Mocht uw relatie zijn/worden beëindigd en u heeft een verblijfsvergunning op basis van deze relatie, kunt u in aanmerking komen voor een vergunning voortgezet verblijf.

Verblijfsvergunning onbepaalde tijd
Als u vijf jaar ononderbroken rechtmatig verblijf heeft gehad in Nederland, kunt u een vergunning onbepaalde tijd aanvragen.
Advocaat

Mr. İbrahim Mercanoglu

In mijn loopbaan heb ik in verscheidene werkterreinen ervaring opgedaan zowel op het juridische als op het sociale vlak. Jarenlang heb ik gewerkt bij de Raad voor de Kinderbescherming, waar ik een schat aan ervaring en kennis heb opgedaan op het gebied van ouderschap en familiezaken. Daarnaast ben ik van 1999 t/m 2006 lid geweest van de Provinciale Staten van Overijssel en van 2006 t/m 2010 ben ik lid geweest van de gemeenteraad van Almelo.

Na afronding van mijn rechtenstudie heb ik een eigen advocaatkantoor opgestart, eerst in Enschede en nu al een aantal jaren in Almelo. Mede dankzij mijn jarenlange ervaring en door mijn achtergrond als mediator weet ik als advocaat menselijke verhoudingen in perspectief te zien en te zetten. Juist door te luisteren naar mijn cliënt weet ik te achterhalen wat mijn cliënt echt wil. Door mijn expertise, ervaring en mensenkennis ben ik in staat om de persoonlijke en zakelijke aanpak te combineren voor een optimaal resultaat voor de cliënten.

Tel

0546-769147

Fax

0546-769148

E-MAIL

info@mercanoglu.nl

Bezoekadres:

Stadhuisplein 2 7607EK Almelo

In dringende gevallen mobiel: 06-416 499 07

BTW NL204262422B01
Kamer van Koophandel 08206125

Contact Form Demo (#1)

Neem contact met ons op

Maak een afspraak.
envelope-o